Какво представляват

www.lenacup.com
Менструалните чашки за малки, най-често силиконови, чашки за многократна употреба, които се поставят във влагалището и събират менструална кръв. При смяна, се изваждат, съдържанието се изсипва, чашката се изплаква и може да бъде поставена отново.

Менструалните чашки имат тяло, ръб, основа и дръжка (виж фигурата вдясно). Повечето от чашките имат някакво оребрение по основата и дръжката за улесняване на изваждането им. Болшинството от чашките имат и въздушни отвори, чиято цел е да спомогнат за отпускането на вакуума при изваждане. Често компаниите цитират вместимост на чашките до въздушните отвори, тъй като след това течността може да изтече през тях.

www.lenacup.com

Чашките могат да се позиционират на различна дълбочина във влагалището след поставянето им. Често това зависи от анатомията ви (колко високо или ниско е цервиксът ви) , а и от конкретната чашка, която използвате (фиг. вляво).  
 От това колко ниско е разположена чашката във влагалището ви и каква част от дръжката излиза извън него, може да определите колко трябва да скъсите дръжката (фиг. горе вдясно). Никаква част от чашката и дръжката не трябва да излиза извън влагалището.

Няма коментари:

Публикуване на коментар